ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

VIII

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

6

Дата реєстрації:

13.06.2016

Проголосовано:

15.07.2016 10:35:43

Автор:

Глибоцьке відділення Чернівецької ОДПІ ГУ ДФС у Чернівецькій області

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 6






ПРОЕКТ



УКРАЇНА



Глибоцька районна рада



ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ  ОБЛАСТІ



вул. М.Грушевського, 2а, смт.Глибока, 60400, тел.2-42-95, тел. «факс» 2-42-99, raionarada07@bigmir.net



     



VІІІ СЕСІЯ VІІ СКЛИКАННЯ



РІШЕННЯ № ______________________





 _______________ 2016 року                                                         смт. Глибока





Про затвердження Комплексної програми «Створення позитивного іміджу та контролю за дотриманням зобов’язань щодо платежів до місцевого бюджету підприємств, установ, організацій, СГД, фізичних осіб Глибоцького відділення Чернівецької об’єднаної державної податкової інспекції головного державного управління ДФС у Чернівецькій області «Партнерство заради добробуту» на 2016 – 2020 роки»





         Керуючись пунктом 16 частини 1 статті 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, Порядку формування, фінансування та моніторингу виконання районних (комплексних) програм, затвердженого рішенням районної ради від 3 листопада 2006 року № 121-6/06, розглянувши лист Глибоцького відділення Чернівецької об’єднаної державної податкової інспекції головного державного управління ДФС у Чернівецькій області  № ________ від ____________2016 року, враховуючи рекомендації постійних комісій районної ради від __________ 2016 року, районна рада



ВИРІШИЛА:



1. Затвердити Комплексну програму «Створення позитивного іміджу та контролю за дотриманням зобов’язань щодо платежів до місцевого бюджету підприємств, установ, організацій, СГД, фізичних осіб Глибоцького відділення Чернівецької об’єднаної державної податкової інспекції головного державного управління ДФС у Чернівецькій області «Партнерство заради добробуту» на 2016 – 2020 роки (далі Програма), що додається.



2. Визнати головним розпорядником коштів Глибоцьку районну раду, відповідальним виконавцем – Глибоцьке відділення Чернівецької об’єднаної державної податкової інспекції головного державного управління ДФС у Чернівецькій області.



3. Відповідальному виконавцю програми звітувати на сесіях районної про хід виконання Програми та ефективність реалізації її заходів. Після закінчення дії Програми відповідальному виконавцю скласти заключний звіт про результати виконання Програми та подати його на розгляд сесії районної ради разом з пояснюючою запискою про кінцеві результати Програми.



4. Фінансування заходів Програми здійснювати, дотримуючись Порядку формування, фінансування та моніторингу виконання районних (комплексних) програм, затвердженого рішенням районної ради від 3 листопада 2006 року № 121-6/06  та вимог Бюджетного Кодексу України. Сума фінансування на відповідний бюджетний період визначається рішенням сесії районної ради про районний бюджет, виходячи із наявних фінансових можливостей.



5. Контроль за виконанням Програми покласти на заступника голови районної ради Гуменного В.В. та постійну комісію районної ради з питань економіки, бюджету та фінансів (Д.І.Мігоряну).



Голова районної ради                                                                            П.В.Панчук





ЗАТВЕРДЖЕНО



Рішенням сесії Глибоцької районної ради  ___   скликання від



«____»__________2016року №___    



                                                                                             











Комплексна програма











Створення позитивного іміджу та контролю за дотриманням зобов’язань щодо платежів до місцевого бюджету підприємств, установ, організацій, СГД, фізичних осіб  



Глибоцького відділення Чернівецької об’єднаної державної податкової інспекції головного державного управління ДФС у Чернівецькій області „Партнерство заради добробуту”



 на 2016 – 2020 роки.















смт. Глибока



2016р.





ЗАТВЕРДЖЕНО



Рішенням сесії Глибоцької



районної ради      скликання від



«____»__________2016року №___    



                                                                                            







  Програма



Створення позитивного іміджу та контролю за дотриманням зобов’язань щодо платежів до місцевого бюджету підприємств, установ, організацій, СГД, фізичних осіб Глибоцького відділення Чернівецької об’єднаної державної податкової інспекції головного державного управління ДФС у Чернівецькій області



„Партнерство заради добробуту” на 2016 – 2020 роки.





1. Паспорт програми

































































Ініціатор розроблення програми



Глибоцьке відділення Чернівецької ОДПІ



ГУ ДФС у Чернівецькій області







Дата, номер і назва розпорядчого документу органу виконавчої влади про розроблення програми



Наказ ДФС України від 21.11.2014р. №318







Розробник програми



Глибоцьке відділення Чернівецької ОДПІ



ГУ ДФС у Чернівецькій області







Відповідальний виконавець програми



Глибоцьке відділення Чернівецької ОДПІ



ГУ ДФС у Чернівецькій області







Учасники програми



Районна рада, міські, селищна та сільські ради, Громадська рада, управління економіки райдержадміністрації, фінансове управління РДА







Мета та перелік пріоритетних завдань програми



Мета програми – спрямування дій відділення ОДПІ в районі, місцевих органів державної виконавчої влади, суб’єктів малого підприємництва на створення і підтримання сприятливих умов розвитку позитивного іміджу державної податкової служби, у рамках постійно діючого діалогу влади і бізнесу об’єднання зусиль спрямованих на вдосконалення державно-приватного партнерства, з тим, щоб забезпечити комплексне, системне реформування економіки. Пріоритетними завданнями Програми є:




  • забезпечення повноти та своєчасності надходження платежів до Зведеного та Державного бюджетів України, забезпечення умов для добровільного виконання платниками податків вимог податкового законодавства;

  • впровадження ідеології партнерських відносин між органами державної податкової служби та платниками податків, підвищення рівня їх обслуговування, що передбачає створення центру обслуговування платників податків;

  • забезпечення ефективної діяльності державної податкової інспекції, спрямованої на формування високої податкової культури населення;

  • налагодження ефективних механізмів партнерства державної податкової інспекції з громадськими інституціями, забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики, проведення відкритої, прозорої та зрозумілої для суспільства податкової політики.









Термін реалізації програми



5 років







Перелік місцевих бюджетів, які приймають участь у виконанні програми



Районний бюджет







Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього



300,0 тис.грн..,  в тому числі:



  2016 рік – 60,0 тис. грн., 2017рік-60,0тис.грн.,



  2018 рік – 60,0 тис. грн., 2019рік-60,0тис.грн.,



  2020рік - 60,0тис.грн.



9.1.



В тому числі бюджетних коштів



300,0 тис.грн.,  в тому числі:



  2016 рік – 60,0 тис. грн., 2017рік-60,0тис.грн.,



  2018 рік – 60,0 тис. грн., 2019рік-60,0тис.грн.,



  2020рік - 60,0тис.грн.




2. Визначення проблем, на розв’язання яких спрямована програма



Одним із завдань органів державної податкової служби є роз’яснення  податкового законодавства серед платників податків. Підвищення рівня знань платників податків сприятиме забезпеченню добровільної i своєчасної сплати податків.



Державна податкова служба в районі постійно здійснює заходи, спрямовані на  підвищення рівня податкової культури населення, рівня обізнаності у податковому законодавстві платників податків – семінари і практикуми, зустрічі з громадськими організаціями підприємців та колективами підприємств, випуск друкованої продукції з актуальних питань податкового законодавства, розміщення  роз’яснювальних матеріалів у засобах масової інформації тощо.



Зазначені заходи є корисними і сприяють добровільному виконанню платниками  податків своїх податкових зобов’язань. Разом з тим, постійне спілкування з платниками податків, у тому числі пересічними громадянами,  засвідчує,  що  рівень податкових знань саме простих громадян є невисоким і відповідно недостатнім для своєчасного виконання ними свого конституційного обов’язку щодо сплати податків. Багатьом громадянам бракує знань податкового законодавства для початку власного бізнесу. Також суб’єктам підприємницької діяльності бракує часу для здійснення всіх необхідних процедур під час здійснення господарської діяльності (подання податкової звітності та інших документів, отримання дозвільних документів, довідок, сплата податків до бюджетів усіх рівнів тощо).



В умовах постійного зростання кількості платників і складного податкового законодавства зростає потреба у збільшенні кількості роз’яснювальних та агітаційних заходів із громадянами саме за місцем їхнього проживання.



Після прийняття Податкового кодексу України суттєво зросла потреба у проведенні роз’яснювальних заходів з охопленням широкої аудиторії як суб’єктів господарювання, так і громадян.



Рівень добровільної сплати податків та зборів до бюджетів всіх рівнів у Глибоцькому районі за 2016 рік склав 82,7 %. Крім того, у зв’язку з реформуванням державної податкової служби в напрямку сервісного обслуговування платників податків, тобто підвищення якості надання послуг щодо видачі довідок та дозвільних документів, приймання звітності, вхідної кореспонденції, створення сприятливих умов для одержувачів послуг при здійсненні повноважень відповідальними посадовими особами органів державної податкової служби, а також відповідно до  Закону України «Про державну податкову службу в Україні» (зі змінами та доповненнями), Податкового кодексу України (зі змінами і доповненнями), наказів Державної податкової служби України від 30 листопада 2011 року № 187 «Про затвердження стандартів надання адміністративних послуг» та від 10 лютого 2012 року № 109 «Щодо створення нових та функціонування діючих ЦОПП» в 2012 році необхідно підтримувати їх постійне функціонування.



Виходячи з наведеного вище, в районі існує необхідність  створення  сприятливих умов для підвищення рівня знань та культури у сфері податкового законодавства та рівня обслуговування платників податків.



3. Визначення мети програми





Головна мета Програми – спрямування дій податкової інспекції в районі, місцевих органів державної виконавчої влади, суб’єктів малого підприємництва на створення і підтримання сприятливих умов розвитку позитивного іміджу державної податкової служби, у рамках постійно діючого діалогу влади і бізнесу об’єднання зусиль спрямованих на вдосконалення державно-приватного партнерства, з тим, щоб забезпечити комплексне, системне реформування економіки. Програма являє собою узгоджений за ресурсами, виконавцями і термінами реалізації комплекс заходів, спрямованих на створення правових, фінансових, соціально-економічних, організаційно-господарських та інших умов розвитку позитивного іміджу державної податкової служби. В основу структури програми покладено основні завдання та напрями досягнення мети, які визначають конкретні підпрограми одними з основних завдань є:




  • впровадження реформ у реальному секторі економіки та у соціальній сфері з метою закріплення позитивної динаміки макроекономічних показників, розширення ринку праці, зростання доходів бюджетів різних рівнів та населення, покращення умов життєзабезпечення населення області;

  • створення сприятливих умов для залучення інвестицій та ведення бізнесу в області через впровадження заходів щодо ефективної роботи дозвільних служб за принципом організаційної єдності, дерегуляцію господарської діяльності, зменшення тиску контролюючих органів на суб’єктів господарювання, використання можливостей пільгового оподаткування окремих видів господарської діяльності.

  • забезпечення додержання прав та законних інтересів фізичних та юридичних осіб у відносинах з органами державної виконавчої влади шляхом створення необхідних умов для виконання вимог  Закону України “Про доступ до публічної інформації”;

  • забезпечення обізнаності платників податків  щодо змін у податковому законодавстві у зв’язку із  реформуванням податкової системи та впровадженням норм Податкового кодексу України шляхом організації  проведення  масово-роз’яснювальних заходів із використанням усіх джерел інформаційних ресурсів.



Отже, метою Програми є:




  • забезпечення платників податків якісними та своєчасними податковими послугами (щодо видачі довідок та дозвільних документів, приймання звітності, вхідної кореспонденції) та створення сприятливих умов для одержувачів послуг при здійсненні повноважень відповідальними посадовими особами органів державної податкової служби;

  • підвищення рівня знань податкового законодавства для забезпечення повного і своєчасного надходження до бюджетів  усіх рівнів та державних цільових фондів законодавчо встановлених в Україні податків і зборів (обов'язкових платежів), а також  неподаткових доходів, підвищення рівня добровільного виконання платниками податків своїх зобов’язань.





4. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування; строки та етапи виконання програми





1. Основними шляхами розв’язання проблем є:




  1.  постійне функціонування центру обслуговування платників податків у Глибоцькому відділенні Чернівецької об’єднаної державної податкової інспекції головного управління ДФС у Чернівецькій області ;

  2. проведення широкомасштабної масово-роз’яснювальної роботи з актуальних питань Податкового кодексу України та агітаційної роботи  серед платників податків щодо необхідності своєчасної і повної сплати податків та зборів до бюджетів всіх рівнів, яка, в свою чергу, включає проведення протягом 2016-2020 років наступних заходів:




  • виготовлення та розміщення соціальної реклами на податкову тематику;

  • підготовка і випуск тематичних сторінок з питань оподаткування в районних друкованих засобах масової інформації;

  • виготовлення друкованої та агітаційної продукції (брошури, пам’ятки, буклети, листівки, флаєри, ручки, календарі, та інші види) для платників податків з актуальних питань застосування  податкового законодавства;




Керуючий справами районної ради                            М. Д. Шмідт