ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XIV

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

2

Дата реєстрації:

23.12.2016

Проголосовано:

24.02.2017 10:52:17

Автор:

Панчук П.В

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    26
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2



ПРОЕКТ


 УКРАЇНА


Глибоцька районна рада



ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ  ОБЛАСТІ





вул. М.Грушевського , 2а, смт.Глибока, 60400, тел.2-42-95, тел. «факс» 2-42-99, 2141880@mail.gov.ua

  

XIV СЕСІЯ VІІ СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ №

 

  __________ 2017 року                                            смт. Глибока

 

Про звіт голови Глибоцької районної ради

 

У відповідності до п. 17 ч. 6 ст. 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», заслухавши та обговоривши звіт голови районної ради Панчука П.В. про проведену роботу за звітний період, враховуючи рекомендації колегії та постійних комісії районної ради від __________ 2017 року, районна рада

 

В И Р І Ш И Л А:                                     

 

  1. Звіт голови Глибоцької районної ради Панчука П.В. про проведену роботу за звітний період взяти до відома.

  2. Голові районної ради Панчуку П.В. спільно із членами колегії районної ради, головами постійних комісій, депутатами районної ради, виконавчим апаратом районної ради, районною державною адміністрацією всю організаційно-розпорядчу роботу спрямувати на безумовне виконання поставлених вище завдань.

  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань регламенту, етики, законності, контролю за виконанням рішень ради, делегованих повноважень, гуманітарних та соціальних питань (Левицька О.М.).


 

 

 

 

 

Голова районної ради                                                                   П.В.Панчук                                                                  

 

 

 

Шановні депутати, керівники територіальних громад, запрошені!

 

Звіт голови районної ради – це свідчення відповідальності перед тими, хто обирає, перед тими, хто повірив у мене, в мій досвід та знання, в мої здібності очолити представницьку владу в районі. З перших днів, перебуваючи на посаді голови районної ради, усвідомлюючи високу відповідальність, прагнув максимально використати свої професійні якості для вирішення життєво важливих проблем району, селища та сіл.

2016 рік був непростим, сповненим різноманітними подіями та змінами, непередбачуваними протиріччями, але разом з тим ми реалізовували задумане, заплановане, вирішували першочергові питання. Позитивним надбанням нашого представницького органу вважаю толерантну, зважену та згуртовану роботу, організованість голів постійних комісій та керівників фракцій, їх зацікавленість в результатах роботи, відсутність політичних амбіцій при прийнятті рішень.

Впродовж звітного періоду організовано і проведено 13 сесій районної ради, на яких розглянуто 234 актуальні питання життєдіяльності територіальних громад району, з яких прийняті важливі рішення.  Було затверджено 17 програм соціально-економічного спрямування. Мені як голові приємно, що за Вашої підтримки на одній із сесій районної ради була затверджена почесна відзнака голови Глибоцької районної ради «За заслуги перед Глибоччиною», яка була вручена 23 жителям нашого району, серед яких учасники АТО, керівники територіальних громад, ветерани місцевого самоврядування, громадські активісти.

30 вересня 2016 року на сесії районної ради більшістю голосів присвоєно звання "Почесний громадянин Глибоччини" Герасимюку Юрію Семеновичу, жителю села Кам’янка, важкопораненому учаснику бойових дій в зоні АТО. А за сприяння районної влади Юрію Семеновичу виділено квартиру у м. Чернівці.

З моєї ініціативи були придбані медалі «25 років Незалежності України» та вручені кращим представникам нашого району на урочистостях з нагоди відзначення Дня Незалежності України.

Заслуговує на увагу також робота п’яти постійних комісій районної ради, якими за звітний період проведено 27 засідань і розглянуто понад 200 питань.

Депутатами  Глибоцької  районної ради подано 90 депутатських запитів та звернень, що свідчить про Вашу небайдужість до стану справ, про прагнення до позитивних змін. Слід зазначити, що центральні і регіональні органи влади, керівники окремих галузей не завжди вчасно реагують на депутатські звернення, отримуємо відповіді з запізненням або відписки.

За звітний період до районної ради та до голови районної ради як посадової особи місцевого самоврядування надійшло всього 696 звернень громадян, з них 17 колективних. 

Найбільше звернень стосуються питань соціального захисту, кожне з яких не залишається поза увагою. 458-ом громадянам було виділено 723 тисячі 300 гривень у вигляді матеріальної допомоги, в тому числі 24 учасникам АТО – 119 тисяч гривень, та 17  громадянам  - 68 тис. гривень на відновлення господарств, в яких сталася пожежа.

Згідно Закону України «Про доступ до публічної інформації» надійшло 5 звернень, на які вчасно відреаговано та надано інформацію.

Певна робота проводилась і з документами, що надходили з різних інстанцій до районної ради. Всього за звітний період надійшло 1843 документи.

Продовжує плідно працювати і Асоціація органів місцевого самоврядування, яка у звітному періоді провела 11 засідань. На засіданнях порушувалися нагальні питання, які стосувалися інтересів територіальних громад району. Зокрема, був затверджений перспективний план про об’єднання територіальних громад Глибоцького району та направлений в обласні керівні органи для врахування думки керівників органів місцевого самоврядування нашого району. А також підготували та направили звернення до голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з проханням посприяти у зменшенні вартості послуг з електропостачання або збільшенні лімітів на електроенергію, що відпускається для населення, як мінімум, вдвічі.

11 березня 2016 року на  VI сесії  районної ради уперше було запроваджено спеціалізоване програмне забезпечення програмно-технічного комплексу «Голос». Загальна вартість даних послуг складає 158 660 грн.

Варто зазначити, що наша рада є першою в Україні, яка запрацювала за новою системою, згідно із Законом про поіменне голосування в місцевих радах. За кошти грантові  і частково – програми місцевого самоврядування, вдалось придбати 36 планшетів для кожного депутата районної ради, два ноутбуки та сервер, встановити ліцензійне програмне забезпечення. Завдяки цій системі можна просто під час сесії переглянути порядок денний, ознайомитись з проектами рішень, записатись на виступи, що дає можливість зменшити тривалість сесії, а головне – економити кошти, адже в середньому 1500 грн. кожної сесії витрачалося на друк матеріалів. Крім того, стала значно простішою та прозорішою робота депутатів, адже однією із вимог Закону про поіменне голосування є оприлюднення його результатів до закінчення доби. Таким чином, виборці одразу можуть бачити, як голосують їхні обранці з тих чи інших питань, які розглядались на сесії.  

Запроваджено новий електронний сервіс для громадян району – електронні петиції. Разом з тим розроблено та затверджено Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій.

За сприяння голови Глибоцької районної ради відбулося відкриття одного із перших в області бюро правової  допомоги с селищі Глибока.

16 лютого 2016 року між Глибоцькою районною радою та Чернівецьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги підписаний меморандум про співпрацю.  

 Розвиток транскордонного співробітництва розглядається як один із векторів руху України у напрямку європейської інтеграції, а також як можливість для економічного, соціального та культурологічного зростання прикордонних територій та регіонів. Cаме тому транскордонне співробітництво є пріоритетним напрямом діяльності Глибоцької районної ради. 

На даний час залишаються діючими угоди про співпрацю Глибоцького району з Волочиським районом Хмельницької області (Україна), примарією Гура-Гуморулуй (Румунія), містом Яловень (Республіка Молдова).

Крім того, протягом останнього року було підписано або поновлено угоди про співпрацю з містом та гміною Нароль (Польща), Орхейським районом (Молдова), містом Сірет (Румунія), містом Ботошани (Румунія).

22 листопада у м. Сірет (Румунія) вперше відбулось спільне засідання Глибоцької районної ради та Сіретської міської ради, участь в якому взяли 24 депутати нашої ради та 15 депутатів Сіретської ради, а також сенатор парламенту Румунії Васіліка-Стіліана Мірон, депутат Румунського парламенту Раду Суруджіу, префект Сучавського повіту Костянтин Харасім, голова Сучавської повітової ради Георгій Флутор та голова Глибоцької РДА Георгій Придій, депутат Чернівецької обласної ради Василь Бічер, голова Асоціації органів місцевого самоврядування Глибоцького району Михайло Сирбу.

У ході спільного засідання підписано угоду про співпрацю між містом Сірет (Румунія) та Глибоцькою районною радою (Україна) та прийнято резолюцію щодо подання спільних проектів в рамках Спільної Операційної Програми Румунія-Україна.

Погоджені спільні звернення про розвантаження руху на митному міжнародному автомобільному пункті пропуску Сірет-Порубне; про необхідність модернізації траси Е85 (від м. Роман/Румунія до м. Чернівці/Україна), митниці Сірет та міжнародного автомобільного пропуску Порубне Глибоцького району, як найважливіші фактори розвитку економіки та транскордонної співпраці в Сіретсько-Глибоцькій транскордонній зоні; про необхідність добудови Йорданешської ЗОШ I-III ступенів.

Представники делегації органів місцевого самоврядування Глибоцького району, яку я очолював, відвідали м.Нароль, Республіка Польща в рамках обміну досвідом у питаннях децентралізації влади та підписання угоди про співробітництво.

В процесі обміну досвідом польська сторона ознайомила нас з процесом та джерелами формування місцевого бюджету в об’єднаній громаді (Гміні); функціонуванням освітніх закладів в об’єднаній територіальній громаді (Гміні);  функціонуванням пожежних команд; реалізацією проектів водопостачання та водовідведення в селах, а також створенням та роботою очисних споруд на території об’єднаної громади (Гміни).

З метою залучення інвестицій протягом останніх півтора року було підготовлено та надіслано на конкурси грантів понад 30 проектних пропозицій. 

Зокрема, у лютому 2016 року був поданий проект «Модернізація медичного обладнання у Глибоцькій центральній районній комунальній лікарні» на конкурс заявок по проектах людської безпеки програми «Кусаноне», яка фінансується урядом Японії. Наш проект пройшов перший етап відбору на отримання грантової допомоги, в рамках якого Глибоцьку ЦРКЛ відвідав представник Посольства Японії в Україні.

На даний час відділ залучення інвестицій працює над написанням  проектів на Конкурс проектних пропозицій від Посольства Німеччини та на конкурс «Культурна дипломатія задля діалогу» Міжнародного фонду «Відродження».

Глибоцька районна рада не залишається осторонь процесу добровільного об’єднання територіальних громад району. Так, протягом  2016 року проведено 4 наради з сільськими головами з питань добровільного об’єднання територіальних громад району, за результатами яких було підготовлено та направлено більше 10 листів до вищого керівництва держави, області, депутатів обласної ради, для врахування думки громадян району. Я особисто намагався бути присутнім на зборах громадян району з питань добровільного об’єднання територіальних громад. Дане питання постійно відстоював спільно з головою райдержадміністрації, депутатом обласної ради Придієм Г.В. на сесіях Чернівецької обласної ради, зокрема, під час затвердження змін до перспективного плану формування територіальних громад Чернівецької області за моїм наполяганням було внесено правку до проекту змін у частині формування Чагорської ОТГ. 

Одним із пріоритетних напрямків роботи районної ради є ефективне використання комунальної власності району, збільшення надходжень до бюджету, що є основним напрямком роботи відділу по управлінню об'єктами спільної власності, територіальних громад селища та сіл району, з питань приватизації та захисту прав споживачів.

Так, станом на 01.01.2017 року до спільної власності територіальних громад району входить 38 об'єктів нерухомості загальною площею біля 35 тис. м2, з них передано в оренду 50 суб’єктам господарювання 2956,83 м2 (8% від загальної площі). З усієї кількості орендованих площ 1519,08 м2 або 51,4 % займають бюджетні установи та комунальні підприємства.

У 2016 році до районного бюджету від оренди майна спільної власності територіальних громад селища та сіл району надійшло 335850,0 грн., з яких до загального фонду – 112290,0 грн. або 9357,5 грн. в середньому на місяць.

З метою збільшення грошових надходжень до районного бюджету та балансоутримувачів об'єктів нерухомості, протягом 2016 року за результатами попереднього вивчення попиту та проведення незалежної оцінки на об’єкти оренди, укладено 20 договорів оренди майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад селища та сіл району.

Відділом постійно проводиться узагальнення та аналіз отриманої інформації про результати діяльності підприємств установ, організацій, що належать до спільної власності територіальних громад селища та сіл району. Так, кожного місяця керівники підприємств, установ, організацій надають узагальнену інформацію про результати їхньої фінансово-господарської діяльності за звітний місяць, щокварталу – статистичну звітність (Баланс та Звіт про фінансові результати). Принагідно зазначити, що на сьогодні діють 22 підприємства, установи та  заклади, які належать до спільної власності територіальних громад селища та сіл району.

За період, що аналізується з метою вирішення питань, що входять до компетенції відділу, підготовлено та затверджено на сесіях районної ради ряд важливих рішень, з яких: «Про затвердження Положення про порядок передачі об’єктів права спільної власності територіальних громад селища та сіл Глибоцького району», «Про реформування редакції Глибоцької районної газети «Новий день», «Про внесення змін до Положень, що регламентують питання орендних відносин нерухомого майна спільної власності територіальних громад селища та сіл Глибоцького району», тощо.

Окрім цього, на 7 засіданнях постійної комісії районної ради з питань промисловості, підприємництва та управління об'єктами спільної власності, які відбулись в 2016 році, було заслухано більш ніж 100 питань, за результатами чого надано відповідні рекомендації.

В результаті проведення в державі процесів децентралізації, а також у зв’язку із утворенням на території Глибоцького району Глибоцької селищної та Волоківської сільської об’єднаних територіальних громад районною радою прийнято ряд рішень, спрямованих на забезпечення нормального функціонування даних громад, зокрема: про передачу на баланс Глибоцької селищної ради будівель та споруд Глибоцької музичної школи та Глибоцької художньої школи, про внесення змін до організаційної структури комунального закладу «Глибоцький центр первинної медико-санітарної допомоги», про передачу на баланс Глибоцької селищної ради частини першого поверху терапевтичного корпусу Глибоцької центральної районної комунальної лікарні для розміщення персоналу Центру первинної медико-санітарної допомоги Глибоцької ОТГ, тощо. На даний час проводиться робота з підготовки відповідних проектів рішень щодо передачі будівель, споруд, а також закладів соціально-культурної сфери новоствореній Тереблеченській об’єднаній територіальній громаді.

За станом на 01.01.2017 року виготовлено інвентарні справи та видано свідоцтва про право власності на 32 об'єкти спільної власності територіальних громад селища та сіл району, що становить 84 % від загальної їх кількості. На вищезазначену дату оформлено правовстановлюючі документи на 20-ти земельних ділянках під такими об’єктами.

З метою завершення оформлення правовстановлюючих документів на об’єкти нерухомості та земельні ділянки під ними та понесення інших витрат, необхідних для виконання функцій з управлінням комунальним майном, по Програмі розвитку місцевого самоврядування району та забезпечення повноважень щодо управління комунальним майном на 2016-2017 роки, затвердженої рішенням районної ради від 11.12.2015 року, на вказані цілі закладено коштів в загальній сумі 45,0 тис. гривень.

Протягом зазначеного періоду працівники виконавчого апарату райради забезпечували методичну підготовку, надавали консультації та роз’яснення депутатам, головам ОТГ, сільським головам, секретарям сільських рад з таких питань:

  1. Подання електронних декларацій

  2. Отримання послуг електронного цифрового підпису

  3. Внесення до реєстру декларацій інформації

  4. Порушення вимог фінансового контролю щодо неподання електронних декларацій


Відповідно до Закону України «Про очищення влади» у Глибоцькій районній раді у червні 2016 року було проведено перевірку та встановлено, що до працюючих посадових і службових осіб Глибоцької районної ради не застосовуються заборони, визначені цим Законом.

Минулого року завдяки тісній співпраці органів місцевого самоврядування з виконавчою владою, посильної допомоги підприємців та просто небайдужих наших земляків, які вболівають за людей та мають велике бажання зробити все можливе, аби змінити стан справ на краще, вдалось відкрити в селі Новий Вовчинець фельдшерський пункт, амбулаторію загальної практики – сімейної медицини на базі колишнього ФАПу в селі Горбівці, розпочати будівництво сучасних спортивних майданчиків у селищі Глибока, селах Сучевени та Купка та будівництво сільського стадіону в с. Чагор.

У селах Просіка, Петричанка, Купка, Карапчів проведено капітальний ремонт вуличного освітлення із заміною світильників на основі ламп розжарювання, а у селах Старий Вовчинець та Сучевени – реконструкцію.

Навесні 2016 року з моєї ініціативи та під контролем мого помічника Штефана Карлійчука розпочався ремонт дороги, яка на той час знаходилась у вкрай жахливому стані. Завдяки сприянню окремих громадян було проведено профілювання та гравіювання дороги, проведено чистку узбіччя дороги. На гравіювання дороги завезено більше ста вісімдесяти вантажівок гравію.

Районна рада не залишається осторонь проблем ОТГ. Завдяки спільним зусиллям ради та ОТГ вдалося вирішити юридичні нюанси укладених раніше договорів з підрядником, завдяки чому у другій половині 2016 року розпочато будівництво соціальних об`єктів – амбулаторії у с. Грушівка та дитячо-навчального закладу у с. Валя Кузьмина.  

Відчутна співпраця та допомога району з боку народного депутата України Тіміша Григорія Івановича, за сприяння якого виділено субвенцію з державного бюджету та розпочато роботи з добудови дошкільного навчального закладу в с. Опришени. Проведено внутрішньо-оздоблювальні та зовнішньо-оздоблювальні роботи у приміщеннях. Також у Купському НВК встановлено систему опалення та побудовано нову котельню. Крім того, у селі Кам`янка (район Фундоя) розпочато будівництво додаткового корпусу дитячо-навчального закладу. Жителі даного села отримають дві додаткові групи та не менше 10 робочих місць. Об`єкт планується здати в експлуатацію  в 2017 році.

З 24 березня 2016 року при Глибоцькій районній раді з метою відновлення економічного потенціалу Глибоччини функціонує координаційна рада з питань розвитку підприємництва, до складу якої увійшли фахівці Глибоцької районної ради та райдержадміністрації, служби зайнятості, управління Пенсійного фонду, державної фіскальної служби, районного фінансового управління та державного казначейства, представники бізнесу. Надано більше 100 консультацій щодо ведення  підприємницької діяльності, змін у податковому законодавстві тощо. Тільки завдяки координаційній раді в районі зареєструвалися фізичними-особами підприємцями 3 осіб.

  Завдяки координаційній раді було внесено зміни до програми розвитку підприємництва на 2015-2016 роки, якими передбачено надання безвідсоткової позички для розвитку чи започаткування бізнесу. У жителів району з’явилась можливість отримати безвідсоткову позичку в сумі до 50 тис. грн. на відкриття та розширення бізнесу.

 На сьогоднішній день створений та функціонує веб-сайт  координаційної ради (http://kordinator.cv.ua), де постійно оновлюється актуальна для бізнесу інформація. З метою популяризації новоствореної координаційної ради постійно проводиться висвітлення її діяльності на офіційному сайті Глибоцької районної ради та у газеті «Новий День».

При Глибоцькій районній раді діє Координаційний центр, діяльність якого спрямована на надання допомоги військовослужбовцям у зону АТО. Минулого року 12 разів представники центру зібрали кошти та доставили необхідну допомогу у зону АТО. Щоразу після чергової поїздки публікується звіт про зібрані кошти і їх використання у місцевій пресі та на офіційному веб-сайті Глибоцької районної ради.

Мені як голові районної ради дуже приємно, що не залишаються байдужими і наші депутати, голови ОТГ, сільські голови, які постійно долучаються до доброї справи та надають посильну допомогу.

Практичний обмін досвідом є корисним і дає можливість збагатити методи роботи депутатського корпусу, голів ОТГ, сільських голів та виконавчого апарату. При нагоді намагаюсь поспілкуватись з нашими колегами з інших областей. Зокрема, у листопаді минулого року мав можливість зустрітися з головами Дубенської,  Демидівської,  Млинівської районних рад Рівненської області. У ході робочих зустрічей обговорили питання майбутніх спільних засідань та нарад з обміну досвідом щодо забезпечення розвитку місцевого самоврядування в сфері соціально-економічного та культурного розвитку, охорони здоров`я, освіти, спорту, соціального захисту, планування та обліку адміністративних одиниць, а також питання фінансування комунальних лікарень, районних газет, пожежних частин, розміру орендної плати за земельні частки (паї) (договір про соціальне партнерство, який реалізовується у Демидівському районі).

На початку лютого 2016 року у Глибоцькому районі перебувала делегація органів місцевого самоврядування Волочиського району Хмельницької області, а на початку серпня того ж року – делегація органів місцевого самоврядування Уманського району Черкаської області. А на початку вересня представники органів місцевого самоврядування Глибоцького району побували в Уманському районі. Дані поїздки організовані з метою участі у спільних засіданнях та робочих нарадах з обміну досвідом щодо подальшого розвитку та діяльності асоціацій місцевого самоврядування районів.

Все, що зроблено в районі за звітний період, – результат тісної співпраці, тож дозвольте щиро подякувати всім, хто з нами співпрацює, голові та заступникам райдержадміністрації, головам ОТГ, сільським головам, депутатам всіх рівнів, усім службам, керівникам установ та підприємств району. Вірю, що і надалі наша спільна робота буде ще більш результативною та ефективною. Завжди готовий підтримати Ваші пропозиції, цікаві ідеї, що дасть можливість домогтися ще більших зрушень на краще у кожній територіальній громаді.