ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Зозуляк І.Д. - начальник відділу правової роботи та залучення інвестицій районної ради

Дата:

26.12.2016

ТЕКСТ РІШЕННЯ

ПОПРАВКИ ДО ПРОЄКТУ РІШЕННЯ
№ 17 Про внесення змін та доповнень до Статутів комунальних закладів Глибоцької районної ради

№ 1 від 04.07.17 09:05, автор:

Пункт   3. викласти в редакції:
3.      «Внести зміни та доповнення до Статуту Глибоцького районного комунального підприємства капітального будівництва Глибоцької районної ради, затвердженого рішенням Глибоцької  районної  ради ІY скликання від 30 вересня 2005 року № 85-20/05, виклавши його в новій редакції, що додається (додаток 3).
 
- пункти 3 і 4 вважати пунктами 4 і 5.

                                                                   
                                                                                 
          ЗАТВЕРДЖЕНО                     
 
рішенням ХVII сесії Глибоцької
районної ради Чернівецької області  
VII  скликання
            «___ » _______________2017р.
            № _________________
                                                                                                          
             Голова Глибоцької районної ради
 
             ______________П.В.Панчук 
 

Статут

 

Глибоцького районного комунального підприємства капітального будівництва

Глибоцької районної ради

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
смт.Глибока
2017

1. Загальні положення
 
  1. Глибоцьке районне комунальне підприємство капітального будівництва Глибоцької районної ради (надалі – Підприємство) створене відповідно до рішення районної ради від 02.02.2005 року № 4-17/05 „Про створення Глибоцького районного комунального підприємства капітального будівництва”, із змінами внесеними рішенням районної ради № 122-22/05 від 02.12.2005 року.
  2. Засновником (власником) Підприємства є Глибоцька районна рада.
  3. Підприємство є самостійною госпрозрахунковою юридичною особою, має самостійний баланс, розрахунковий рахунок в банку, печатку і штамп з своїм найменуванням.
  4. Підприємство здійснює свою діяльність у відповідності  із законами України, рекомендаціями Міністерства сільського господарства, Держбуду України, Державних будівельних норм України, та ін.
  5. Повна назва підприємства українською мовою: Глибоцьке районне комунальне підприємство капітального будівництва Глибоцької районної ради.
Скорочена назва підприємства українською мовою: Комунальне підприємство капітального будівництва.
  1. Підприємство розміщується за адресою: смт. Глибока, вул. Борців за волю України, 5.
  2. Підприємство створено на невизначений строк.
 
  1. Мета, предмет і види діяльності
 
  1. Мета діяльності Підприємства – отримання прибутку.
  2. Предметом діяльності відділу є надання послуг замовникам будівництва відповідно до чинного законодавства та цього Статуту.
  3. Види діяльності Підприємства по наданню послуги замовникам будівництва:
  • впровадження економічних проектів, прогресивних проектних рішень і технологій;
  • вирішує матеріально-технічне постачання об’єктів згідно замовлень замовників будівництва;
  • веде технічний нагляд за будівництвом;
  • розробляє проектно-кошторисну документацію на будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів;
  • проводить загальну експертизу проектів;
  • виконує будівельно-монтажні та монтажні роботи спеціального призначення, виготовляє будівельні матеріали, столярні вироби;
  • здійснення професійної оціночної діяльності, в тому числі експертна оцінка об’єктів нерухомого майна та земельних ділянок; оцінка механізмів, обладнання та окремих видів спеціалізованого транспорту; оцінка автотранспортних засобів;
  • виконання топографо-геодезичних, картографічних робіт та кадастрових зйомок;
  • проведення землевпорядних та земле оціночних робіт, а саме : розробка технічної документації зі складання державних актів на право приватної власності на землю, договорів на право тимчасового користування землею (в тому числі на умовах оренди) та договорів оренди землі (крім топографо-геодезичних робіт); складання проектів відведення земельних ділянок у власність або користування (в тому числі на умовах оренди), перенесення в натуру (на місцевість) меж вилучених (викуплених) і відведених земельних ділянок (крім топографо-геодезичних і картографічних робіт); грошова оцінка земель; експертна грошова оцінка земель;
  • підготовка, організація та проведення земельних торгів (аукціонів);
  • підготовка, організація та проведення приватизації комунального майна, земельних ділянок;
  • організація продажу майна, що перебуває у державній та/або комунальній власності;
  • здійснювати інші види діяльності, не заборонені чинним законодавством України.
    1. Підприємство здійснює закупівлю майна, будинків, споруд, продукції, виробничо-технічного призначення, товарів народного споживання, матеріалів та ресурсів на біржах, аукціонах, підприємствах роздрібної торгівлі, побутового обслуговування, в інших організаціях і окремих громадян по договірних, а також державних цінах.
    2. Для здійснення своєї мети і виконання основних видів діяльності Підприємство має право:
  • укладати від свого імені господарські та інші договори з юридичними і фізичними особами на териорії України і за кордоном, в т.ч. на здійснення зовнішньоторговельних, експертно-імпортних операцій, бартерних і компенасційних угод;
  • укладати з юридичними і фізичними особами, в т.ч. іноземними договори підряду, купівлі-продажу, обмін, найм, доручення комісії та інше;
  • купувати, продавати, обмінювати, надавати і одержувати в позику і безкоштовне користування майном на договірних засадах з юридичними і фізичними особами для спільної діяльності;
  • купувати і реалізувати цінні папери;
  • купувати і продавати валюту на валютній біржі;
  • користуватися кредитами банків, в т.ч. іноземних;
  • списувати з балансу основні фонди, якщо вони зносилися або морально застаріли, або іншим чином втратили свою чинність;
  • відкривати розрахункові та інші рахунки в будь-якому банку для здійснення всіх видів розрахункових, кредитних і касових операцій;
  • встановлювати для робітників відділу додаткові пільги по відпустках, соціальному страхуванню, оплачувати відпочинок, навчання , лікування і т.п.;
  • будувати і купувати для працівників відділу житлові будинки, квартири, вкладати частину коштів в будівництво об”єктів господарського, житлового і культурно-побутового призначення, в т.ч. на дольових засадах з державними, кооперативними та іншими підприємтсвами і організаціями, представляти позики, в т.ч. безпроцентні (в залежності від фінансового становища відділу);
  • надавати і одержувати від різних юридичних і фізичних осіб (в т.ч. іноземних) матеріальну допомогу у виляді майна і грошових коштів;
  • закупляти сільськогосподарську продукцію (гриби, ягоди, лікарські рослини), в юридичних осіб, підприємств, всіх форм власності. А також і в окремих громадян як безготівковим шляхом, так і за готівку;
  • переробляти та реалізовувати сільськогосподарську продукцію (гриби, ягоди, лікарські рослини);
  • створювати точки громадського харчування та роздрібної торгівлі;
  • створювати пункти ремонту і технічного обслуговування автомобілів, автозаправочні станції;
  • створювати пункти по наданню всіх видів побутових послуг населенню.
    1. Відділ може здійснювати й іншу не заборонену чинним законодавством діяльність
 
3. Виробнича та фінансова діяльність Підприємства
 
3.1.   Підприємство самостійно розробляє і затверджує економічно доцільну структуру діяльності, самостійно розпоряджається продукцією та доходами.
3.2.   Підприємство за бажанням своїх членів, погодженим із Засновником, може створювати самостійні госпрозрахункові колективи і надавати їм можливість самостійно реалізовувати вироблену та придбану продукцію, використовувати одержані прибутки.
  1. Підприємство може на добровільних засадах, не втрачаючи своєї самостійності за рішенням зборів колективу, вступити до складу об’єднань, асоціацій, виробничих, наукових та інших систем, представницьких органів.
  2. Підприємство має право вступати в договірні відносини з будь-якими державними, громадськими та приватними організаціями, підприємствами, установами, з окремими громадянами, вибирати партнерів, в т.ч. іноземних. Спори, що виникають при виконанні договорів, розглядаються судом, господарським судом. Втручання у господарську діяльність збоку державних, громадських і політичних органів, політичних партій і рухів не допускається, крім випадків передбачених законодавством України.
  3. Підприємство самостійно визначає види, розміри і порядок формування та використання фондів та резервів після оподаткування та проведення обов’язкових платежів.
  4. Підприємство здiйснює володiння, користування та розпорядження своїм майном згiдно цього Статуту, рішень Глибоцької районної ради Чернівецької області та чинного законодавства.
  5. Основним показником фінансової діяльності є прибуток.
  6. Всі розрахунки і виплати (включаючи платежі до бюджету і виплати заробітної плати) проводяться в календарній черговості надходження розрахункових документів.
  7. Підприємство здійснює оперативний та бухгалтерський облік результатів своєї роботи, веде статистичну звітність, визначену законодавством.
  8. Контроль за окремими сторонами діяльності Підприємства здійснює державна податкова адміністрація, інші органи, відповідно до законодавства України.
  9. Службові особи організацій та органів, що проводять перевірку, несуть відповідальність за розголошення комерційної таємниці Підприємства згідно закону.
  10. Підприємство має право використовувати найману працю.
  11. Підприємство вiдповiдає по зобов’язаннях всiм належним йому майном. Засновник не вiдповiдає по боргам Підприємства, Підприємство не вiдповiдає по боргам Засновника.
 
  1. Розмір, порядок утворення та зміни Статутного фонду
Підприємства
  1. Для забезпечення діяльності Підприємства створюється Статутний фонд Підприємства у розмірі 6180,20 грн. (шість тисяч сто вісімдесят гривень 20 коп.).
Склад внесків до статутного фонду Підприємства: приміщення (дві кімнати) загальною площею 23,40 кв.м., балансовою вартістю 6180,20 грн, яке розташоване в смт. Глибока, вул. Борців за волю України, 5.
  1. Статутний фонд може бути збільшено згідно з рішенням Власника (Засновник) Підприємства.
4.3.   Збільшення Статутного фонду може бути здійснено за рахунок прибутків Підприємства та додаткових вкладів власника. Вказаними вкладами можуть бути будинки, споруди, обладнання та інші матеріальні цінності, цінні папери, права користування землею, водою та іншими природними ресурсами, будинками, спорудами, обладнанням, а також інші майнові права (в тому числі на інтелектуальну власність), грошові кошти.
4.4.   Зменшення Статутного фонду при наявності заперечень кредиторів не допускається.
  1. Органи управління
 
  1. Управління Підприємством здійснюється відповідно до Статуту на основі поєднання прав власника щодо господарського використання його майна і принципів самоврядування трудового колективу.
  2. До компетенції Глибоцької районної ради Чернівецької області, уповноваженої діяти від іменіі та в інтересах територіальних громад сіл, селища,  Глибоцького району Чернівецької області, належить:
  • внесення змiн в Статут Підприємства;
  • призначення, звільнення, притягнення до дисциплінарної та матеріальної відповідальності Начальника Підприємства;
  • створення, реорганiзацiя та лiквiдацiя дочiрнiх пiдприємств, затвердження їх статутiв;
  • прийняття рiшення про проведення позачергової ревiзiї дiяльностi Підприємства;
  • прийнняття рішення про випуск Підприємством своїх цінних паперів;
  • призначення незалежного аудитора;
  • прийняття рiшення про припинення дiяльностi Підприємства, призначення лiквiдацiйної комiсiї, затвердження лiквiдацiйного балансу.
5.3.   Глибоцька районна рада Чернівецької області може приймати до вирiшення будь-які iншi питання, що мають вiдношення до дiяльностi Підприємства.
5.4.   Глибоцька районна рада Чернівецької області може приймати рiшення про передачу частини належних їй повноважень до компетенції її виконавчих органів та компетенції начальника Підприємства.
5.5.   Виконавчим органом Підприємства, який здійснює безпосереднє керівництво діяльністю Підприємства, є Начальник Підприємства (далі – Начальник).
5.6.   Начальник призначається Глибоцькою районною радою Чернівецької області. Умови праці Начальника визначаються трудовим контрактом..
5.7.             Начальник в силу своєї компетенцiї:
  • здiйснює оперативне керiвництво роботою Підприємства у вiдповiдностi з програмою Підприємства;
  • без доpучення дiє вiд iменi Підприємства, представляє його у всiх установах, пiдприємствах та органiзацiях, вiдкриває в банках розрахунковi та iншi рахунки, видає доpучення;
  • самостiйно укладає договори (контракти) (з урахуванням положень п.2 цієї статті);
  • приймає та звiльняє працiвникiв згiдно з штатним розкладом ( з урахуванням положень п. 2 цієї статті );
  • приймає рiшення та видає накази по оперативних питаннях внутрiшньоi дiяльностi Підприємства;
  • здiйснює будь-якi iншi дiї, необхiднi для досягнення цiлей Підприємства, за виключенням тих, якi згiдно з цим Статутом, прямо закрiпленi за Глибоцькою районною радою Чернівецької області
 
6. Компетенція і повноваження трудового колективу Підприємства та його виборних органів
 
6.1.   Компетенція та повноваження трудового колективу Підприємства та його виборчих органів визначаються згідно чинного законодавства України.
6.2.   Свої повноваження трудовий колектив Підприємства реалізує через загальні збори трудового колективу. Загальні збори вважаються повноважними, якщо у них приймає участь не менше 2/3 членів трудового колективу. Рішення загальних зборів вважаються прийнятими, якщо за них проголосувало не менше половини присутніх.
6.3.   На підставі відповідного рішення загальних зборів трудового колективу Підприємства може бути обрано виборчий орган (Раду трудового колективу Підприємства), що має право представляти інтереси трудового колективу Підприємства.
  1. Компетенція та повноваження Ради трудового колективу Підприємства встановлюються за рішенням загальних зборів трудового колективу Підприємства.
 
 
  1. Оплата праці
 
  1. Підприємство самостійно визначає фонд, форми системи і розміри оплати праці, об’єму та умов виконання робіт.
  2. Трудові доходи працівників визначаються угодою між адміністрацією без обмеження їх зростання.
  3. Мінімальний розмір оплати праці не може бути меншим за розмір мінімальної заробітної плати, встановленого законодавством України.
  4. Фонд оплати праці формується з частини залишку госпрозрахункового доходу і розподіляється на виплату:
  • помісячної заробітної плати;
  • відпускних;
  • заохочень окремим працівникам;
  • одноразових винагород, допомог.
    1. Конкретні розміри виплат проводяться по кошторису, погодженому зборами колективу.
 
  1. Утворення і використання майна Підприємства
 
8.1.  Майно Підприємства становлять основнi фонди та оборотнi кошти, а також iншi цiнностi, вартiсть яких вiдображається в самостiйному балансi Підприємства.
8.2.  Джерелами формування майна Підприємства є:
-   грошові та матеріальні вклади його засновника;
-   доходи, одержанi в результатi господарської дiяльностi;
  • доходи по цiнних паперах;
  • кредити банкiв та iнших кредиторiв;
  • iншi джерела, не забороненi законодавством України.
8.3.  Майно Підприємства належить йому на праві господарського відання.
8.4. Підприємство, з дотриманням вимог чинного законодавства та цього Статуту має право продавати і передавати іншим підприємствам, організаціям та установам, обмінювати, здавати в оренду, надавати безоплатно в тимчасове користування або в позику належні йому будинки, споруди, устаткування, транспортні засоби, інвентар, сировину та інші матеріальні цінності, а також списувати їх з балансу.
  1. Розподiл прибутку та порядок покриття збиткiв
Підприємства
 
9.1.  Прибуток Підприємства утворюється з надходжень від господарської діяльності після покриття матеріальних та прирівняних до них витрат і витрат на оплату праці. З балансового прибутку Підприємства вносяться передбачені законодавством України податки та інші платежі до бюджету, а також сплачуються проценти по кредитах банків та по облігаціях.
9.2.  Порядок використання чистого прибутку визначається Підприємством за погодженням з Власником. Рішенням сесії районної ради може встановлюватись відповідно до чинного законодавства особливий порядок використання чистого прибутку Підприємства.
9.3.  Збитки Підприємства вiдшкодовуються за рахунок pезервного фонду, а у випадках, коли коштiв резервного фонду не вистачає, за рахунок iнших коштiв, котрi є у Підприємства, а при нестачi цих коштiв – за рахунок реалiзацiї майна Підприємства.
10. Фiнансовi та кредитнi вiдносини.
 
10.1. Підприємство має право відкривати розрахункові (поточні) та інші рахунки для зберігання грошових коштів, здійснення всіх видів операцій у будь-яких банках України та інших держав за своїм вибором і за згодою цих банків у порядку, що встановлюється Національним банком України.
10.2. Підприємство користується банківським кредитом на комерційній договірній основі. Підприємство може надавати банку на договірній основі право використовувати свої вільні кошти і встановлювати проценти за їх використання.
10.3. Підприємство самостійно встановлює черговість і напрями списання коштів з власних рахунків, яке здійснюється установами банків за дорученням Підприємства, крім випадків, передбачених законами України. Розрахунки Підприємства за своїми зобов'язаннями провадяться через установи банків у порядку, встановленому Національним банком України відповідно до чинного законодавства України.
11. Цiни i цiноутворення
11.1. Підприємство реалiзує свою продукцiю, роботи, послуги, майно за цiнами та тарифами, що встановлюються самостiйно або на договiрнiй основi, а у випадках, передбачених законодавством, – за державними цiнами та тарифами.
 
12. Фiнансовий рiк
12.1. Фiнансовий рiк Підприємства спiвпадає з календарним роком.
 
13. Облiк та звiтнiсть Підприємства. Контроль за діяльністю Підприємства.
13.1. Підприємство здійснює оперативний та бухгалтерський облік результатів своєї роботи, веде статистичну звітність. Порядок ведення бухгалтерського обліку та статистичної звітності визначається відповідним законодавством.
13.2. В межах повноважень, встановлених чинним законодавством України, контроль за фінансово-господарською діяльністю Підприємства здійснюють державні контролюючі органи.
13.3. Глибоцька районна рада Чернівецької області або уповноважені нею її виконавчі органи мають право перевіряти фінансово-господарську діяльність Підприємства або приймати рішення про залучення до виконання вказаної перевірки незалежного аудитора (аудиторської фірми).
13.4. У випадках, передбачених чинним законодавством України, перевірка фінансово-господарської діяльності Підприємства обов'язково здійснюється за участю аудитора (аудиторської фірми).
 
14. Соціальна діяльність Підприємства
14.1. Питання соціального розвитку, включаючи поліпшення умов праці, життя і здоров'я, гарантії обов’язкового медичного страхування членів трудового колективу та їх сімей, вирішуються трудовим колективом за участю Глибоцької районної ради Чернівецької області або уповноважених нею її виконавчих органів відповідно до Статуту Підприємства, колективного договору та законодавчих актів України.
14.2. Розбіжності, що виникають при укладанні або виконанні колективного договору, вирішуються у порядку, встановленому законодавчими актами України. Сторони, які уклали колективний договір, не менше двох разів на рік взаємозвітують про його виконання на зборах трудового колективу.
14.3. Підприємство зобов’язане забезпечити для всіх працюючих на Підприємстві безпечні та нешкідливі умови праці і несе відповідальність у встановленому законодавством порядку за шкоду, заподіяну їх здоров'ю та працездатності.
14.4. Підприємство має право самостійно встановлювати для своїх працівників додаткові відпустки, скорочений робочий день та інші пільги
 
 
15. Умови ліквідації та реорганізації Підприємства
15.1. Ліквідація та реорганізація (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) Підприємства провадяться з дотриманням вимог антимонопольного законодавства за рішенням Глибоцької районної ради Чернівецької області, а у випадках, передбачених чинним законодавством України, за рішенням Глибоцької районної ради Чернівецької області та за участю трудового колективу, чи за рішенням суду або господарського суду.
15.2. Підприємство ліквідується також у випадках:
  • визнання його банкрутом;
  • якщо прийнято рішення про заборону діяльності Підприємства через невиконання умов, встановлених законодавством, і в передбачений рішенням строк не забезпечено додержання цих умов або не змінено вид діяльності;
  • якщо рішенням суду будуть визнані недійсними статут і рішення про створення Підприємства;
  • на інших підставах, передбачених законодавчими актами України.
15.3. При реорганізації та ліквідації Підприємства звільнюваним працівникам гарантується додержання їх прав та інтересів відповідно до трудового законодавства України.
15.4. У разі злиття Підприємства з іншим підприємством усі майнові права та обов'язки кожного з них переходять до підприємства, яке виникло в результаті злиття.
15.5. При приєднанні Підприємства до іншого підприємства до останнього переходять усі майнові права та обов'язки приєднаного Підприємства.
15.6. У разі поділу Підприємства до нових підприємств, які виникли в результаті цього поділу, переходять за роздільним актом (балансом) у відповідних частинах майнові права і обов'язки реорганізованого Підприємства.
15.7. При виділенні з Підприємства одного або кількох нових підприємств до кожного з них переходять за роздільним актом (балансом) у відповідних частинах майнові права і обов'язки реорганізованого Підприємства.
15.8. При перетворенні Підприємства в інше підприємство до підприємства, яке щойно виникло, переходять усі майнові права і обов'язки колишнього Підприємства.
15.9. Підприємство вважається реорганізованим або ліквідованим з моменту виключення його з державного реєстру України.
                       
16. Лiквiдацiйна комiсiя
16.1. Лiквiдацiя Підприємства здійснюється ліквідаційною комісією, яка утворюється Глибоцькою районною радою Чернівецької області або уповноваженим нею її виконавчим органом, а у випадках банкрутства та припинення дiяльностi Підприємства за рiшенням суду або господарського суду – лiквiдацiйною комiсiєю, що призначається цими органами.
            За рішенням Глибоцької районної ради Чернівецької області або уповноваженого нею її виконавчого органу ліквідація може проводитись самим підприємством в особі його органу управління.
16.2. Глибоцька районна рада Чернівецької області, суд або господарський суд, який прийняв рішення про ліквідацію Підприємства, встановлює порядок і строки проведення ліквідації, а також строк для заяви претензій кредиторів, який не може бути менше двох місяців з моменту оголошення про ліквідацію.
16.3. У разі визнання підприємства банкрутом його ліквідація проводиться згідно з ліквідаційною процедурою, передбаченою Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"
16.4. З дня призначення лiквiдацiйної комiсiї до неї переходять повноваження по управлiнню справами Підприємства. Ліквідаційна комісія вміщує в офіційній пресі за місцезнаходженням Підприємства публікацію про його ліквідацію і про порядок та строк заяви кредиторами претензій. Поряд з цією публікацією ліквідаційна комісія зобов'язана провести роботу по стягненню дебіторської заборгованості Підприємству і виявленню претензій кредиторів з повідомленням останніх про ліквідацію Підприємства.
16.5. Ліквідаційна комісія (орган, що проводить ліквідацію) оцінює наявне майно ліквідовуваного підприємства і розраховується з кредиторами, складає ліквідаційний баланс і подає його Глибоцькій районній раді Чернівецької області, або уповноваженому нею її виконавчому органу, або органу, який призначив ліквідаційну комісію. Достовірність та повнота ліквідаційного балансу повинна бути підтверджена аудитором (аудиторською фірмою).
 
17. Розподіл коштів Підприємства при його ліквідації
 
17.1. Претензії кредиторів до ліквідовуваного Підприємства задовольняються з майна Підприємства. При цьому в першочерговому порядку задовольняються борги перед бюджетами і компенсуються витрати на відновлення природного середовища, якому завдало шкоди ліквідоване Підприємство.
17.2. Претензії, виявлені і заявлені після закінчення строку, встановленого для їх заяви, задовільняються з майна Підприємства, що залишилось після задоволення першочергових претензій, виявлених претензій, а також претензій, заявлених у встановлений строк.
17.3. Претензії, не задоволені за браком майна, вважаються погашеними. Погашеними вважаються також претензії, які не визнані ліквідаційною комісією, а також за умови, якщо кредитори протягом місячного строку від дня одержання повідомлення про повне або часткове невизнання претензії не подадуть позови до суду або арбітражного суду про задоволення їх вимог.
17.4. Майно, що залишилось після задоволення претензій кредиторів і членів трудового колективу Підприємства, використовується за вказівкою Глибоцької районної ради Чернівецької області або уповноваженого нею її виконавчого органу.
17.5. У разі реорганізації Підприємства його права і обов'язки переходять до правонаступників.
 
18. Розгляд спорiв, пов'язаних з дiяльнiстю Підприємства
18.1. Спори Підприємства з своїми контрагентами вирішуються у відповідності з чинним законодавством.
 
19. Внесення змін (доповнень) до Статуту Підприємства
19.1. Внесення змін (доповнень) до Статуту Підприємства оформлюється окремими додатками до нього або шляхом викладення Статуту у новій редакції з додержанням вимог, встановлених чинним законодавством України, за рішенням районної ради.
19.2. Зміни (доповнення) до Статуту Підприємства підлягають державній реєстрації.
 
20. Набрання Статутом чинності
 
20.1. Статут набирає чинностi з моменту його державної ресстрацїї.
 
 
 
Начальник
Глибоцького районного комунального
підприємства капітального будівництва                                                Г.Д.Шкробанець