ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXIX

Скликання:

VII

Статус:

За основу і в цілому

Дата реєстрації:

29.03.2019

Дата прийняття:

03.05.2019 10:51:17

Автор:

Управління освіти Глибоцької райдержадміністрації

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    25
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    11

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ

ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

Про затвердження «Комплексної програми розвитку освітньої галузі Глибоцького районну на 2019-2023 роки».

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
    УКРАЇНА
Глибоцька районна рада
ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ  ОБЛАСТІ
вул. М.Грушевського , 2а, смт.Глибока, 60400, тел.2-42-95, тел. «факс» 2-42-99, 2141880@mail.gov.ua
  
ХХІХ  СЕСІЯ VІІ СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ № 29-29/19
 
3 травня  2019 року                                                    смт. Глибока
 

 
Про затвердження «Комплексної програми розвитку освітньої галузі Глибоцького району на 2019-2023 роки»
 
Керуючись пунктом 16 частини 1 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання Стратегії розвитку Чернівецької області на період до 2020 року, затвердженої рішенням 31-ї сесії обласної ради VІ скликання від 18.06.2015 р., Комплексної програми розвитку освітньої галузі Чернівецької області на 2018-2022 роки, затвердженої рішенням 21-ї сесії VІІ скликання від 27 березня 2018 р., з метою належної організації впровадження державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період до 2029 року та сприяння розвитку освітньої галузі Глибоцького району, враховуючи рекомендації постійної комісії районної ради з питань промисловості, підприємництва та управління об’єктами спільної власності від  23 квітня 2019 року та  постійних комісій районної ради від 2 травня 2019 року, районна рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Затвердити Комплексну програму розвитку освітньої галузі Глибоцького району на 2019-2023 роки (далі – Програма), що додається.
2. Обсяг видатків на відповідний бюджетний період визначається рішенням сесії про районний бюджет, виходячи із наявних бюджетних можливостей.
3. Покласти координацію робіт, пов’язаних з виконанням Програми, та функцію головного розпорядника коштів на управління освіти районної державної адміністрації.

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника голови районної державної адміністрації Лопуляка І.К., постійну комісію районної ради з питань економіки, бюджету та фінансів  (Мігоряну Д.І.).

 
 
Голова районної ради                                                                    П.Панчук


ЗАТВЕРДЖЕНО
рішенням Глибоцької районної ради VII скликання
від 3 травня  № 29-29/19
 
                              
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
КОМПЛЕКСНА ПРОГРАМА
розвитку освітньої галузі
Глибоцького району на 2019 – 2023 роки
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                             
смт. Глибока
2019
 
 

  1. Загальна характеристика Комплексної програми
1 Ініціатор розроблення програми Управління освіти Глибоцької райдержадміністрації
2. Дата, номер і назва розпорядчого документу органу виконавчої влади про розроблення програми Закон України «Про освіту», Стратегія розвитку Чернівецької області на період до 2020 року, затверджена рішенням 31-ї сесії обласної ради VІ скликання від 18.06.2015 № 63-31/15, плану заходів з реалізації у 2018-2020 роках Стратегії розвитку Чернівецької області на період до 2020 року, Комплексна програма розвитку освітньої галузі Чернівецької області на 2018-2022 рр., затверджена рішенням 21-ї сесії обласної ради VІІ скликання від 27.03.2018р. № 9-21/18
3. Розробник програми Управління освіти Глибоцької райдержадміністрації
4. Відповідальний виконавець Управління освіти Глибоцької райдержадміністрації
5. Терміни реалізації програми 2019– 2023 роки
6. Перелік місцевих бюджетів, які приймають участь у виконанні програми Обласний бюджет,
районний бюджет
7. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми 39014,6 тис. грн.
7.1. в тому числі бюджетних коштів, з них:  
7.2. кошти обласного бюджету 1500  тис. грн.
7.3. кошти районного бюджету 37514,6 тис. грн.
8. Основні джерела фінансування обласний бюджет, районний бюджет

 
 
 
 
 
 
 
 
ІІ.  Визначення основних проблем, на розв’язання
яких спрямована Програма
 
         Програма розроблена відповідно до Конституції України, Конвенції ООН про права дитини, законів України «Про освіту» (в новій редакції), «Про загальну середню освіту», «Про професійно-технічну освіту», «Про вищу освіту», «Про наукову і науково-технічну діяльність», «Про пріоритетні напрями інноваційної діяльності в Україні»; Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період до 2029 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 р. № 988-р, розпорядження Чернівецької обласної державної адміністрації від 22.01.2018 № 51-р «Про затвердження плану заходів на 2018-2029 роки із запровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» в Чернівецькій області»; Стратегії розвитку Чернівецької області на період до 2020 року, затверджена рішенням 31-ї сесії обласної ради VІ скликання від 18.06.2015 № 63-31/15, плану заходів з реалізації у 2018-2020 роках Стратегії розвитку Чернівецької області на період до 2020 року, Комплексної програми розвитку освітньої галузі Чернівецької області на 2018-2022 рр., затвердженої рішенням 21-ї сесії обласної ради VІІ скликання від 27.03.2018р. № 9-21/18
         Комплексна програма розвитку освітньої галузі Глибоцького району на 2019-2023 рр. базується на основних операційних цілях та завданнях, визначених Стратегією розвитку Чернівецької області на період до 2020 року, затвердженою рішенням 31-ї сесії обласної ради VІ скликання від 18.06.2015       № 63-31/15.
Сучасні глобалізаційні процеси, перехід до інформаційного суспільства та європейський вибір України ставлять перед країною завдання забезпечення пріоритетності розвитку освіти і науки, першочергового формування людського капіталу держави, який залежить від високого рівня освіти і набуття професійних компетентностей молодого покоління.
  Зниження показників України у міжнародних дослідженнях конкурентоспроможності та інноваційної привабливості; збільшення частки молоді, яка здобуває освіту за кордоном та недостатня мотивація її до освіти; незадовільне матеріально-технічне забезпечення шкіл; застарілі зміст освіти та методики викладання; зменшення обсягів фінансування освітньої галузі формують загальнодержавну тенденцію до погіршення якості освіти.
Концепція реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти  «Нова українська школа» на період до 2029 року та прийнятий закон України «Про освіту» покликані сприяти подоланню негативних тенденцій, забезпеченню соціальної рівності та згуртованості, економічного розвитку і конкурентоспроможності держави. Нова українська школа передбачає низку новацій, зокрема: створення сучасного освітнього середовища; формування компетентностей, необхідних для успішної самореалізації дитини в суспільстві впровадження нового змісту та структури школи, які дозволять добре засвоювати новий зміст і набути компетентності для життя; орієнтацію на учнів та педагогіку партнерства; наявність умотивованого учителя, який має свободу творчості й розвивається професійно; автономію школи та справедливе фінансування тощо.
Фундаментальна реформа загальної середньої освіти в Україні, як необхідний чинник суспільних перетворень, регламентує необхідність розроблення та прийняття Комплексної програми розвитку освітньої галузі Глибоцького району, необхідної для досягнення визначених державою цілей шляхом координації та розподілу фінансових і людських ресурсів.
Комплексна програма розвитку освітньої галузі Глибоцького району на 2019-2023 рр. повинна сприяти трансформації змісту освіти відповідно до  Концепції «Нова українська школа» та створити умови для постійного її оновлення відповідно до нових вимог та потреб громадян, і як результат – перетворити освіту в потужний інтелектуальний капітал розвитку економічного потенціалу Глибоцького району.
Програма являє собою комплекс взаємопов′язаних розділів із визначенням шляхів їх реалізації та джерел фінансування.
Програма складається з семи розділів, кожен з яких охоплює стратегічні напрямки розвитку освіти.
ІІІ. Мета Програми
 
 Метою Програми є розвиток освітньої галузі Глибоцького району відповідно до сучасних потреб суспільства та кожного громадянина, створення належних умов здобуття якісної освіти, яка забезпечує повноцінний розвиток кожної дитини та її успішну інтеграцію в українське суспільство та європейську спільноту. 
ІV. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми,
строки та етапи виконання Програми
 
         Комплексна програма передбачає проведення упродовж 2019-2023 років заходів спрямованих на розвиток та підтримку дошкільної,  загально середньої, позашкільної, інклюзивної освіти; розвиток  інтелектуальних та творчих здібностей учнівської, їх професійних знань і компетентностей; забезпечення впровадження державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти  «Нова українська школа» на період до 2029 року в закладах освіти Глибоцького району.
Програму планується реалізувати шляхом:                                                      - підвищення якості освіти в Глибоцькому районі, її орієнтацією у світовий та європейський освітній простір, з урахуванням зміни держаної політики у сфері освіти;              
- розвитку системи дошкільної, загальної середньої, позашкільної та інклюзивної освіти, удосконалення системи профільного навчання та моніторингу якості освіти тощо;                                     
- вироблення єдиної стратегії        та консолідація зусиль органів місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад у впровадженні реформи освітньої галузі Глибоцького району. 
Строк виконання Програми п’ять років (2019-2023 роки). 
 
V. Основні завдання та результативні показники Програми
 
Реалізація Програми передбачає вирішення наступних завдань:
-  модернізація мережі закладів освіти, а також приведення їх відповідно до ресурсів кожної території;
- збереження і розвиток мережі закладів дошкільної та позашкільної  освіти  району;
 - створення сучасного освітнього середовища: «Новий освітній простір»;
 -  оновлення матеріально-технічної бази у закладах освіти району;
 - здійснення належного науково-методичного забезпечення освітнього процесу в закладах  освіти району відповідно до сучасних вимог;
- забезпечення  рівного доступу до якісної освіти дітей з особливими освітніми потребами;
- впровадження інноваційних технологій в освітній та               науково-дослідний процеси;
  - активізація науково-дослідної, експериментальної роботи закладів освіти області, пропагування кращого педагогічного досвіду та наукових ідей;
  - створення умов для розвитку творчо обдарованої молоді;
- здійснення моніторингу якісних показників та ефективності управління освітою;
- забезпечення протипожежної безпеки у закладах освіти району.
Показники затрат ресурсного забезпечення наведені у додатку №1. Показники продукту, ефективності та якості Програми наведені у додатку №2.
 
VI. Напрями діяльності і заходи Програми
 
Напрями діяльності та заходи Комплексної програми розвитку освітньої галузі Глибоцького району на 2019-2023 роки наведені у додатку №3.
 
VIІ. Координація та контроль за ходом
виконання Програми
 Координація діяльності, спрямованої на виконання Програми, покладається на Управління освіти Глибоцької районної державної адміністрації.
 Департамент освіти і науки обласної державної адміністрації здійснює контроль за станом впровадження і реалізації заходів цієї Програми та подає узагальнену інформацію Глибоцькій районній державній адміністрації раз на рік до 1 березня упродовж 2019-2023 років відповідно до Порядку формування, фінансування і моніторингу виконання районних (комплексних) програм, затвердженого рішенням VІ сесії Глибоцької районної ради V скликання від 03.11.2006 №121-6/06.
  Звіт про виконання Програми оприлюднюється раз на рік на офіційному веб-сайті Глибоцької районної державної адміністрації.
 Управління освіти районної державної адміністрації щорічно звітує про виконання Комплексної програми розвитку освітньої галузі Глибоцького району на 2019-2023 роки на сесії Глибоцької районної  ради.
 
 
 
Керуючий справами районної ради                                               М. Шмідт
 


Додаток 1
до Комплексної програми розвитку освітньої галузі Глибоцького району на 2019-2023 роки
 
 
 
Ресурсне забезпечення Комплексної  програми розвитку освітньої галузі
 Глибоцького району  на 2019-2023 роки
тис. грн.

Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання програми 2019 рік 2020 рік 2021 рік 2022 рік 2023 рік Всього витрат на виконання програми
Обсяг ресурсів всього,
в тому числі:
5395,5 6479,0 7596,7 8968,9 10574,5 39014,6
Обласний бюджет 300,0 300,0 300,0 300,0 300,0 1500,0
Районний бюджет 5095,5 6179,0 7296,7 8668,9 10274,5 37514,6

 
 
 
Керуючий справами районної ради                                                                                                                                                      М. Шмідт
 
 
 
 
 
 Додаток 2
до Комплексної програми розвитку освітньої галузі Глибоцького району на 2019-2023 роки
 
Показники продукту Комплексної  програми розвитку освітньої галузі
 Глибоцького району  на 2019-2023 роки
 

№ п/п Назва показника Одиниця Вихідні дані 2019 рік 2020 рік 2021 рік 2022 рік 2023 рік Всього за період дії
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
І   Показники затрат програми
1 Обсяг видатків на розвиток мережі закладів дошкільної освіти тис.грн. 0 35,0 45,0 50,0 55,0 60,0 245,0
2 Обсяг видатків на заходи щодо розвитку ЗДО тис.грн. 0 243,0 289,5 339,5 395,3 470,5 1737,8
3 Обсяг видатків на створення опорних шкіл тис.грн. 0 18,0 23,0 32,0 35,0 35,0 143,0
4 Обсяг видатків на підготовку та реалізацію проектів зі створення нового освітнього середовища «Новий освітній простір» тис.грн. 0 3859,5 4698,0 5545,7 6612,0 7881,5 28596,7
5 Обсяг видатків на відзначення кращих ЗЗСО, вшанування призерів олімпіад та конкурсів «Юна еліта Глибоччини» тис.грн. 0 60,0 60.0 65,0 70,0 75,0 330,0
6 Обсяг видатків на покращення якості позашкільної освіти тис.грн. 0 353,0 363,5 376,5 391,6 409,5 1894,1
7 Обсяг видатків на розвиток ІРЦ та організація корекційно-розвиткової роботи з дітьми з особливими освітніми потребами тис.грн. 0 441,0 532,0 631,0 749,0 880,0 3233,0
8 Обсяг видатків на здійснення заходів протипожежної безпеки закладами освіти тис.грн. 0 386,0 468,0 557,0 661,0 763.0 2835,0
ІІ    Показники продукту програми
1 Кількість створених додаткових місць у закладах дошкільної освіти Одиниць 0 75 50 100 25 25 275
2 Кількість заходів щодо розвитку ЗДО Одиниць 0 6 7 7 7 7 34
3 Кількість створених опорних шкіл Одиниць 0 1 1 1 1 1 4
4 Кількість закладів, в яких створено «Новий освітній простір» Одиниць 0 10 6 3 2 1 22
5 Кількість ЗЗСО, яких відзначено за високі результативні показники у ЗНО тощо Одиниць 0 7 7 7 7 7 35
6 Кількість заходів на покращення якості позашкільної освіти  
Одиниць
0 3 3 3 3 3 15
7 Кількість діючих інклюзивно-ресурсних центрів та  організація корекційно-розвиткової роботи з дітьми з особливими освітніми потребами Одиниць 1 1 1 1 1 1 1
8 Кількість закладів в яких здійснено заходи протипожежної безпеки Одиниць 0 7 7 7 6 6 33
ІІІ  Показники ефективності
1 Середня вартість створених додаткових місць у закладах дошкільної освіти тис.грн.  
0
0,47 0,9 0,5 2,2 2,4 0,9
2 Середня вартість заходів щодо розвитку ЗДО тис.грн. 0 40,5 41,3 48,5 56,5 67,2 51,1
3 Середня вартість створення однієї опорної школи тис.грн. 0 18,0 23,0 32,0 35,0 35,0 35,7
4 Середня вартість реалізації проекту  «Новий освітній простір» тис.грн. 0 385,9 783,0 1848,5 3306,0 7881,5 1299,8
5 Середня вартість відзначення ЗЗСО за високі результативні показники у ЗНО,  вшанування призерів олімпіад та конкурсів «Юна еліта Глибоччини» тис.грн. 0 8.6 8,6 9,3 10 10,7 9,4
6 Середня вартість проведення заходу на покращення якості позашкільної освіти тис.грн. 0 117,6 121,2 125,5 130,5 136,5 126,2
7 Середня вартість функціонування інклюзивно-ресурсного  центру та  організація корекційно-розвиткової роботи з дітьми з особливими освітніми потребами тис.грн. 0 441,0 532,0 631,0 749,0 880,0 646,6
8 Середня вартість здійснення заходів протипожежної безпеки
 
 
тис.грн. 0 55,1 66,8 79,5 110,2 127,2 85,9
ІV    Показники якості програми
1 Відсоток дітей, які охоплені районними заходами розвитку освіти Глибоцького району % 0 95 95 95 95 95 95
2 Відсоток дітей з особливими освітніми потребами, які охоплені заходами програми % 0 100 100 100 100 100 100
3 Відсоток обдарованої молоді, які охоплені заходами програми % 0 100 100 100 100 100 100
4 Частка закладів,в яких проведено заходи протипожежної безпеки % 0 100 100 100 100 100 100

 
 
 
Керуючий справами районної ради                                                                                       М. Шмідт


Додаток 3
до Комплексної програми розвитку
освітньої  галузі Глибоцького району
 на 2019-2023 рр.
 
Напрями діяльності та заходи Програми
 

Зміст заходу Термін виконання Виконавець Орієнтовні витрати на реалізацію
(тис. грн.), бюджет
Очікувані результати
Джерело фінансу-вання всього 2019 2020 2021 2022 2023
І.ДОШКІЛЬНА ОСВІТА
1.1 Розвиток мережі закладів дошкільної освіти відповідно до демографічної ситуації та освітніх запитів населення 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 245,0 35,0 45,0 50,0 55,0 60,0 Забезпечення конституційних прав і державних гарантій щодо доступності здобуття дітьми дошкільної освіти, збереження та збільшення контин-генту дітей, відкрит-тя нових ЗДО, груп
1.2 Забезпечення проведення семінарів – практикумів для різних категорій педагогічних працівникків дошкільної освіти 2019-2023 Районний методичний центр управління освіти Вкладень коштів не потребує Удосконалення професійної компетентності педагогів
1.3 Сприяння проведенню on-line конференцій, вебінарів, відеоконфе-ренцій для обміну педагогічним досвідом працівників  дошкільної освіти 2019-2023 Районний методичний центр управління освіти Вкладень коштів не потребує Підвищення  професійного рівня педагогів та обмін досвідом
1.4 Забезпечення ЗДО/дошкільні підрозділи НВК чинними комплексними та парціальними програмами, необхідною навчально-методичною літературою, фаховими періодичними виданнями 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 105,0 15,0 20,0 20,0 25,0 25,0 Зміцнення навчально-методичної бази закладів дошкільної освіти, підвищення  професійного рівня педагогів. Покращення якості дошкільної освіти
1.5 Забезпечення в районі організації заходів з нагоди відзначення  Всеукраїнського дня дошкілля та участь у обласному святі 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 25,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 Формування позитивної громадської думки про професію вихователя закладу дошкільної освіти
1.6 Відзначення кращих ЗДО за результатами їх діяльності та нагородження їх з нагоди святкових і ювілейних дат 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 63,0 8,0 8,0 12,0 15,0 20,0 Підвищення престижності професії вихователя ЗДО в суспільстві; оптимізація інноваційної діяльності вихователя, удосконалення його фахової майстерності
1.7 Проведення районних круглих столів з метою популяризації кращих творчих ідей педагогів 2019-2023 Районний методичний центр управління освіти Вкладень коштів не потребує Покращення якості дошкільної освіти, обмін досвідом педагогічних працівників
1.8 Визначення базових ЗДО для запровадження інклюзивного та інтегрованого навчання 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА, районний методичний центр управління освіти
 
Вкладень коштів не потребує Покращення якості надання освітніх послуг для дітей з особливими освітніми потребами
1.9 Матеріально-технічне забезпечення  закладів дошкільної освіти та навчально-виховних комплексів Глибоцького району
 
2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 1450,0 200,0 240,0 284,0 330,0 396.0 Підвищення якості та рівня організації освітнього процесу
1.10 Заміна фільтрів та картриджів для очистки проточної води на харчоблоках закладів дошкільної освіти
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 94,8 15,0 16,5 18,5 20,3 24,5 Збереження  фізичного здоров’я дітей дошкільного віку
ІІ. ЗАГАЛЬНА СЕРЕДНЯ ОСВІТА
2.1 Модернізація мережі закладів загальної середньої освіти:
- удосконалення мережі закладів освіти району;
- приведення у відповідність типів закладів освіти, що забезпечують здобуття загальної середньої освіти згідно ЗУ «Про освіту»;
- створення опорних закладів загальної середньої освіти.
2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 143,0 18,0 23,0 32,0 35,0 35,0 Реформування загальної середньої освіти згідно з європейськими стандартами, забезпечення рівного доступу до якісної освіти учням шкільного віку.
2.2 Підготовка та реалізація проектів зі створення нового освітнього середовища «Новий освітній простір» 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА, заклади освіти району Районний бюджет 18386,0 2400,0 2980,0 3576,0 4290,0 5140,0 Створення сучасного мотивуючого шкільного простору, реалізація  реформи загальної середньої освіти.
2.3 Забезпечення ЗЗCO основними сучасними засобами навчання відповідно до нових державних стандартів 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 5080,0 700,0 850,0 970,0 1165,0 1395,0 Підвищення якості надання освітніх послуг
2.4 Здійснення науково-методичного супроводу впровадження нових Державних стандартів та інновацій в системі освіти району 2019-2023 Районний методичний центр управління освіти Вкладень коштів не потребує Оновлення змісту підготовки та підвищення кваліфікації педагогічних працівників ЗЗСО
2.5 Підготовка педагогічних працівників початкової школи до впровадження державного стандарту початкової освіти 2019-2021 Управління освіти Глибоцької РДА, районний методичний центр управління освіти Вкладень коштів не потребує
 
 
Оволодіння методикою викладання за програмою нової української школи
2.6 Відзначення закладів загальної середньої освіти району, випускники яких займають призові місця у обласних та Всеукраїнських та міжнародних олімпіадах, конкурсах, за високі результативні показники у ЗНО тощо. 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 330,0 60,0 60,0 65,0 70,0 75,0 Відзначення  кращих закладів освіти району та підвищення престижності професії вчителя
2.7 Розширення міжнародної співпраці освітніх установ та залучення педагогів та методистів до участі в міжнародних проектах 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Вкладень коштів не потребує Підвищення фахової компетентності та педагогічної майстерності вчителів та методистів
2.8 Організація роботи літніх мовних таборів
 
2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА, районний методичний центр управління освіти Районний бюджет 15,0 3,0 3,0 3,0 3,0 3,0 Покращення вивчення іноземних мов учнівською молоддю
2.9 Розширення участі навчальних закладів, педагогів та учнів у різних проектах і програмах всеукраїнських, міжнародних організацій та співтовариств. 2019-2023 Управління освіти, Глибоцької РДА районний методичний центр управління освіти Вкладень коштів не потребує Зростання рівня професійної майстерності педагогічних кадрів та забезпечення особистісного розвитку учнів
2.10 Матеріально-технічне забезпечення закладів загальної середньої освіти 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 1164,8 156,8 188,0 225,0 270,0 325,0 Забезпечення належної інформаційної системи підтримки освітнього процесу
 
2.11 Забезпечення доступу до швидкісного Інтернету 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 324,9 43,4 52,5 63,0 75,5 90,5 Доступ усіх освітян, учнівської молоді району до ресурсів Інтернету
2.12 Осучаснення  фонду шкільних бібліотек електронними книгами,  науково-популярною навчально-методичною  літературою, фаховими періодичними виданнями, 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 1070,0 145,0 173,0 208,0 248,0 296,0 Створення інформаційної системи підтримки освітнього процесу, розвиток мережі електронних бібліотек,
Створення електронних каталогів фондів шкільних бібліотек
2.13 Забезпечення шкільних  бібліотек оргтехнікою та сучасною комп`ютерною технікою з підключенням до мережі Інтернет 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 1463,0 199,0 237,0 283,0 339,0 405,0 Покращення рівня бібліотечно-інформаційного забезпечення учасників навчально-виховного процесу
2.14 Оснащення сучасним обладнанням (апаратура, прилади, пристрої, пристосування тощо) навчальних кабінетів у ЗЗСО району 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 995,0 199,0 199,0 199,0 199,0 199,0 Підвищення якості надання освітніх послуг
 
2.15 Покращення матеріально-технічного забезпечення кабінетів соціально-психологічних служб ЗЗСО 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 40,8 5,6 6,5 7,7 9,0 12,0 Підвищення якості надання психологічного супроводу учасникам освітнього процесу
2.16 Придбання спортивного інвентарю та обладнання для спортивних залів і майданчиків закладів освіти 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 57,2 7,7 9,0 11,0 13,5 16,0 Якісне впровадження здоров'язбережувальних технологій в навчально-виховний процес
ІІІ. ПОЗАШКІЛЬНА ОСВІТА
3.1 Проведення районних конкурсів учнівської молоді 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет Вкладення коштів не потребує Виявлення і всебічна підтримка творчо обдарованих дітей
3.2 Зміцнення матеріально-технічної бази закладів позашкільної освіти 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 394,1 53,0 63,5 76,5 91,6 109.5 Забезпечення якісного освітнього процесу у позашкільних закладів освіти
3.3 Здійснення капітального ремонту приміщення колишнього кінотеатру під Будинок творчості дітей та юнацтва 2019-2023
 
Управління освіти Глибоцької РДА Обласний бюджет
 
1500,0 300,0 300,0 300,0 300,0 300,0 Розвиток позашкільної освіти
 Районний бюджет - - - - - -
ІV. ТВОРЧО ОБДАРОВАНА МОЛОДЬ
4.1 Проведення тренінгів,  відбірково-тренувальних зборів для переможців ІІ  етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін
 
2019-2023 Районний методичний центр управління освіти Вкладення коштів не потребує Якісна підготовка обдарованих дітей та учнівської молоді до олімпіад
4.2 Пропагування кращого досвіду роботи шкільних наукових товариств, вчителів, психологів з проблем розвитку обдарованої молоді
 
2019-2023 Районний методичний центр управління освіти Вкладення коштів не потребує Обмін досвідом.
Популяризація надбань творчо обдарованих дітей
4.3 Участь вихованців  закладів освіти та педагогів у різних освітніх проектах, педагогічних інноваціях 2019-2023 Районний методичний центр управління освіти Вкладення коштів не потребує Розвиток і підтримка творчо обдарованих дітей та учнівської молоді, створення умов для їхньої творчої самореалізації
 
4.4 Залучення до роботи з обдарованими дітьми громадські організації, науковців, працівників музеїв, бібліотек тощо
 
 
 
 
 
2019-2023 Районний методичний центр управління освіти Вкладення коштів не потребує Розвиток і підтримка творчо обдарованих дітей та учнівської молоді
V. ОСВІТА ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ
5.1 Створення та діяльність інклюзивно-ресурсного центру. Організація корекційно-розвиткової роботи з дітьми з особливими освітніми потребами 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 1260,0 170,0 205,0 245,0 290,0 350,0 Надання якісних корекційних та реабілітаційних послуг дітей з особливими освітніми потребами
5.2 Ресурсне забезпечення запровадження інклюзивного навчання (архітектурна доступність приміщень, спеціальне обладнання, інформаційно-технічне, кадрове та навчально-методичне забезпечення) 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 373,0 50,0 60,0 72,0 86,0 105,0 Створення  комфортних, доступних  та безпечних умов для навчання та реабілітації дітей з особливими освітніми потребами
5.3 Забезпечення функціонування інклюзивних класів у закладах загальної середньої освіти 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 1155,0 156,0 187,0 224,0 268,0 320,0 Реалізація права дітей з особливими потребами на навчання
5.4 Введення ставки асистента вчителя в класах з інклюзивною формою навчання з розрахунку  ставки на клас, в якому навчаються такі діти (за потреби) 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 340,0 50,0 60,0 70,0 80,0 80,0 Системний кваліфікований педагогічний супровід дітей з особливим потребами та їх батьків
5.5 Проведення районних семінарів, круглих столів, майстер-класів, методичних студій для педагогів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА, районний методичний центр Вкладень коштів не потребує Підвищення якості надання освітніх послуг, обмін педагогічним досвідом
5.6 Сприяння забезпеченню педагогів, асистентів педагогів навчально-методичними комплексами 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 25,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 Підвищення якості надання освітніх послуг
5.7 Забезпечення фахового психолого-педагогіч-ного супроводу дітей з особливими освітніми потребами в закладах дошкільної та загальної середньої освіти з інклюзивним навчанням. 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 80,0 10,0 15,0 15,0 20,0 20,0 Підвищення якості надання освітніх послуг
VI. ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ОСВІТНЬОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
6.1 Забезпечення моніторингу надання якості знань по галузі «Освіта» та проведення моніторингових досліджень ключових ланок освітнього процесу 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Вкладень коштів не потребує Вивчення рівня навчальних досягнень учнів закладів загальної середньої освіти;  дослідження якості змісту освіти; прогнозування  та планування розвитку соціально вагомих напрямів галузі освіти
6.2 Здійснення статистичної та аналітичної обробки інформаційного масиву освітньої діяльності та прогнозування напрямів розвитку освіти району 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Вкладень коштів не потребує Статистична та аналітична обробка інформаційного масиву освітньої діяльності. Прогноз напрямів розвитку освіти Глибоччини. 
6.3 Здійснення збору і каталогізації аналітичної інформації про кількісні та якісні показники галузі «Освіта» 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Вкладень коштів не потребує Аналітична обробка інформації
Створення єдиної інформаційно-освітньої бази для підвищення ефективності роботи
6.4 Здійснення статистичного аналізу
результатів зовнішнього незалежного оцінювання випускників району
2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Вкладень коштів не потребує Підвищення якості освіти шляхом систематичного спостереження та незалежного оцінювання рівня навченості учнів освітніх закладів;  функціонування дієвої системи об'єктивного незалежного оцінюв-ання якості складових освітнього середовища Глибоцького району;
6.5 Розроблення методичних рекомендацій і порад, за результатами проведених моніторингів та досліджень. 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Вкладень коштів не потребує Підвищення якості навчальних досягнень учнів шляхом упровадження в освітній процес методичних рекомендацій і порад, розроблених за результатами проведених досліджень.
6.6 Організація системи роботи щодо підвищення рівня професійного розвитку (практичні заняття, тренінги, тестування тощо)  педагогічних працівників, які викладають базові предмети, залучивши кращих педагогів району. 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА,
районний методичний центр
Вкладень коштів не потребує Вдосконалення фахового рівня педагогічних працівників, підвищення їх компетентності щодо підготовки учнів до розв’язування тестових завдань зовнішнього незалежного оцінювання, якості освіти в закладах загальної середньої освіти та підвищення рівня результатів державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання.
6.7 Проведення районних семінарів упродовж року для вчителів-предметників. 2019-2023 Районний методичний центр Вкладень коштів не потребує Вдосконалення фахового рівня педагогічних працівників
VIІ. ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОТИПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ ОБЛАСТІ
7.1 Здійснення ідентифікації щодо наявності потенційної небезпеки в закладах освіти району. 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Вкладень коштів не потребує Виявлення потенційно небезпечних об’єктів поблизу освітніх закладів.
За результатами проведеного аналізу стану забезпечення пожежної безпеки розробляється комплексний план заходів із запобігання пожежам, загибелі та травмуванні дітей тощо
 
 
 
 
7.2 Забезпечення території пожежними стендами (щитами), встановлення наглядної агітації, знаків безпеки
 
 
 
2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА, заклади освіти району Районний бюджет 37,0 5,0 6,0 8,0 9,0 9,0 Забезпечення території освітніх закладів первинними засобами пожежогасіння, працівників, учнів необхідною інформацією про місцезнаходження засобів пожежогасіння, евакуаційні виходи тощо.
7.3  Приведення шляхів евакуації, автоматичних систем протипожежного захисту, систем оповіщення людей про пожежу (проектування автоматичної протипожежної сигналізації та оповіщення про пожежу, монтаж тощо), обслуговування пожежної сигналізації 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 92,0 15,0 17,0 18,0 20,0 22,0 Забезпечення  приміщень  новими сертифікованими системами протипожежного захисту, система оповіщення людей про пожежу, зменшення ризику виникнення пожежі внаслідок проведення своєчасного ремонту електрообладнання приміщень.
7.4 Підвищення вогнестійкості будинків та споруд шляхом просочення конструкцій вогнетривкими сумішами
(вогнезахисне оброблення дерев’яних елементів дахів, горищ, конструкцій тощо)
2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 2230,0 300,0 360,0 430,0 520,0 620,0 Просочення конструкцій вогнетривкими сумішами підвищить вогнестійкість будинків та споруд, уповільнить їх знищення вогнем та ступінь пошкодження  до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів.
 
7.5 Встановлення протипожежних дверей на горище 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 53,0 8,0 10,0 10,0 12,0 13,0 Запобігання поширенню вогню між горищем і приміщенням освітнього закладу
7.6 Забезпечення вогнегасниками, обслуговування 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 130,0 20,0 25,0 25,0 30,0 30,0 Забезпечення закладу справними засобами  пожежогасіння
7.7 Проходження навчання відповідальними особами 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 33,0 3,0 5,0 8,0 8,0 9,0 Навчання та перевірка знань посадових і відповідальних осіб з пожежної безпеки
7.8 Проведення замірів опору ізоляції 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 182,0 25,0 30,0 40,0 42,0 45.0 Забезпечення своєчасного відключення електромережі при короткому замкненні електропроводки
7.9 Обладнання будівель блискавкозахистом 2019-2023 Управління освіти Глибоцької РДА Районний бюджет 78,0 10,0 15,0 18,0 20,0 15,0 Забезпечення  збереження будівлі від удару блискавки
ВСЬОГО ПО ПРОГРАМІ 39014,6 5395,5 6479,0 7596,7 8968,9 10574,5  
Обласний бюджет 1500,0 300,0 300,0 300,0 300,0 300,0  
Районний бюджет 37514,6 5095,5 6179,0 7296,7 8668,9 10274,5  

 
 
Керуючий справами районної ради                                                                                                                                                                                           М.Шмідт