ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVI

Скликання:

VII

Тип:

За поправку

Номер:

2

Проголосовано:

07.12.2018 11:31:19

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    23
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    12

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ

ДРУК ПОПРАВКИ

Головуання за поправку до проєкту рішення: №10 від 10.08.2018
"Про звернення депутатів районної ради до Верховної Ради України щодо закону №5495 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів»

  Президенту України

                                                        Порошенку Петру Олексійовичу

 

                                                        Прем'єр-міністру України

Гройсману Володимиру Борисовичу

 

Голові Верховної Ради України

Парубію Андрію Володимировичу

 



Звернення

депутатів Глибоцької районної ради Чернівецької області щодо захисту прав усіх суб'єктів права власності та господарювання

 

Відповідно до ст. 13 Конституції України держава забезпечує захист прав усіх суб'єктів права власності та господарювання. Усі суб'єкти права власності рівні перед законом і, відповідно, громадянам забезпечені рівні умови захисту права власності на землю.      

Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право приватної власності є непорушним.

Земельні відносини, суб’єктами яких є фізичні чи юридичні особи, а об’єктами —  земельні ділянки та права на них, у тому числі на земельні частки (паї), регулюються земельним і цивільним законодавством на принципах забезпечення юридичної рівності прав їх учасників, забезпечення гарантій права на землю.  

У Глибоцькому районі виникла спірна ситуація з представниками ПАТ «Українська залізниця», останні у судовому порядку порушують питання щодо визнання недійсними правоустановчих документів на земельні ділянки, які придбані (набуті) жителями нашого району, в тому числі фізичними особами підприємцями, для комерційної діяльності та обслуговування власних об’єктів нерухомості.

На сьогодні представники «Укрзалізниці» позиваються майже до триста об’єктів нерухомості наших земляків, які на своїх приватизованих ділянках побудувалися, розширили господарські приміщення, торгові центри, різні магазини, аптеки, і ряд інших життєво важливих закладів. 

Звертаємо Вашу увагу, що існуючі судові справи (позови) негативно впливають на роботу об’єктів громадського обслуговування населення, торгівлі та розвитку соціальної інфраструктури району в цілому.

Вище вказана ситуація провокує соціальну напругу в суспільстві.

Оспорювання меж  ПАТ «Укрзалізницею» є необґрунтованим та несправедливим, адже скасовуються діючі правові документи громадян України.

ПАТ «Укрзалізниця» на підставі нормативно правового акту ще за радянських часів  1959 року  розробляє технічну документацію для отримання державних актів на ці земельні ділянки. Це в той час, як всі ці землі громадяни України викупили у держави і набули права власності на земельні ділянки і мають на руках державні акти на землю та свідоцтва на право власності на споруди.

В «Укрзалізниці»  ніякої форми власності на ці земельні ділянки з 1959 року до нашого часу немає.

Окрім того, технічна документація на земельні ділянки, яка виготовлялася на замовлення ДТГО «Львівська залізниця» не погоджена з Глибоцькою селищною радою  Глибоцького району Чернівецької області та іншими суміжними землекористувачами.

 

Враховуючи викладене, та в умовах сьогодення, в період війни на сході України, коли підвищується рівень недовіри з боку громадян до держави, а також з метою скасування напруги з цього питання, депутати Глибоцької районної ради просять Вашої підтримки та вірять у те, що державні органи та органи місцевого самоврядування докладуть усіх зусиль  заради збереження і захисту прав усіх суб’єктів права власності та господарювання.

 

   

Звернення прийняте на _______ сесії

Глибоцької районної ради ради VII скликання «___»___________2018